De ce facem riduri?

Ridurile, de la forma unor linii fine și până la cele adânci, evidențiate ca pliuri ale pielii, își fac invariabil apariția în zona ochilor, nasului și buzelor, pe măsură ce trece timpul. Ne-am obișnuit să asociem apariția ridurilor cu trecerea timpului, pentru că remarcăm cu cea mai mare ușurință efectele vârstei pe chipurile mamelor, bunicilor sau chiar pe propriile noastre fețe. Dar este oare timpul singurul motiv care face tenul să se rideze?

Adevărul e că în spatele acestei transformări se ascund mai mulți factori. În sprijinul acestei afirmații vine surpriza de a descoperi vârste respectabile în spatele unor tenuri cu aspect tânăr. De fapt, lucrurile se rezumă la acțiunilor noastre zilnice. Aflată în continuu proces de regenerare, pielea suportă consecințele obiceiurilor noastre, deci stă în puterea noastră să preluăm inițiativa, ca să întârziem cât mai mult apariția ridurilor.

Iată de ce facem riduri!

  1. Expunerea la soare usucă pielea. Știm cât de mult iubești soarele și te înțelegem perfect, dar avem datoria de a te avertiza că expunerea îndelungată la razele acestuia fără utilizarea unei creme cu factor de protecție solară este principala cauză a apariției ridurilor în orice sezon. Include în rutina de îngrijire folosirea unei creme SPF și vei putea să te bucuri în cel mai echilibrat mod de un bronz frumos și de un ten tânăr, protejat.

 

  1. Desidratarea este un o altă cauză care influențează aspectul pielii. Ne naștem cu un organism ce are concentrația de aproximativ 80% apă. Corpul elimină în permanență apă, de aceea are nevoie să-și refacă mereu rezervele. Recomandarea aceea de 2 L de apă pe zi se referă la apa în stare pură, fără alte lichide (cafea, sucuri, supe etc). Ca să o poți respecta, setează-ți o aplicație pe telefonul mobil. Exersează asta până devine obicei și corpul va cere apă fără a mai avea nevoie de efortul tău. Vei ține astfel la distanță apariția ridurilor.

 

 

  1. Poziția. Poate nu știai, dar poziția în timpul somnului are o mare influență asupra formării ridurilor. Dacă dormi pe spate sau pe o parte, poziția feței pe pernă va determina formarea unor riduri care se corectează cu greutate. De asemenea, tendința de a lăsa în jos capul în intervale îndelungi de utilizare a telefonului mobil, determină formarea ridurilor din zona gâtului. Atenție deci la postură și încearcă să dormi pe spate!

 

  1. Alimentația. Ești ceea ce mănânci, prin urmare aspectul tenului tău reflectă alegerile tale culinare. Asigură-te că incluzi în meniul tău porții generoase de legume și fructe, pe cât posibil în stare proaspătă, dar adaugă pe lângă acestea și fasole, mazăre, linte, ulei de soia și ulei de măsline. Organismul va extrage din acestea nutrienții necesari pentru regenerarea celulară optimă, pentru o piele fără riduri.

 

 

  1. Gravitația. Ridurile gravitaționale sunt cele care apar în urma pierderii volumului de sub piele și se formează în zona nasului, de o parte și de cealaltă a acestuia. Dacă ai ajuns aici, ceea ce poți face este să introduci în obiceiurile tale culinare alimente bogate în colagen. Colagenul este acea substanță care păstrează tonusul muscular și o stare de bine a întregului corp. Așadar, apelează la carne, pește, pui, ouă și produse lactate. Suplimentele alimentare precum cuprul, zincul și vitaminele A și C susțin sinteza colagenului, deci îți vor fi de ajutor. Ideal ar fi să faci o combinație echilibrată între punctele 4 și 5, deoarece ambele vizează alimentația.

 

  1. Pe lângă faptul că determină îmbătrânirea prematură, fumatul are consecințe nefaste asupra pieli prin micșorarea fluxului sanguin capilar și arterial. Atâta timp cât țesuturile nu mai sunt suficient aprovizionate cu sânge, mtabolismul celular încetinește. Pielea își pierde din elasticitate și strălucire, iar ridurile își fac vizibilă prezența.

 

  1. Consumul de alcool. De fapt, consumul excesiv de alcool este cel care provoacă apariția ridurilor. Alcoolul afecteaza nivelul de vitamina A din organism. Aceasta este responsabilă cu sinteza de colagen, iar absența ei provoacă un dezechilibru care în timp se reflectă la nivelul pielii. În plus, consumul de alcool provoacă și deshidratare, efect pe care l-am dezbătut la punctul 2.

 

  1. Vârsta – anii care trec își spun cuvântul, dar stă în puterea noastră să avem grijă în ce fel îi lăsăm să treacă. Dacă vom face tot posibilul să ne trecem obiceiurile prin filtrele enumerate, există șanse să mai întârziem apariția ridurilor. Înaintarea în vârstă are ca efect încetinirea metabolismului celular și, prin urmare, subțierea pielii și plierea ei ca urmare a pierderii volumului muscular. Pentru a stimula metabolismul celular, recomandăm masajul facial. În urma lui, pielea devine mai elastică, mai fermă și mai luminoasă. Masajul facial este la îndemâna oricui și se poate face în confortul casei oricând!

 

Dacă până acum am dat vina pe trecerea anilor, fără să știm realmente de ce facem riduri, acum avem o listă de cauze pe care o putem verifica zilnic, pentru a ne însuși cele mai practice moduri de îngrijire a pielii. Noi ne continuăm misiunea de a te ajuta să-ți păstrezi cât mai mult tinerețea, așa că rămâi aproape!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *