Dicționar de ingrediente INCI

Alantoină– Cicatrizant, antiiritant și reparator, reputat protector al pielii, alantoina este un ingredient potrivit pentru o gamă largă de cosmetice, inclusiv cele pentru copii, datorită efectului regenerator și de sporire a confortului pielii.

Acrylates (acrilat)– Este un polimer solubil în apă, e un agent stabilizator, de îngroșare, gelificare, utilizat în produsele de îngrijire a pielii, a părului sau creme hidratante.

Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer– Acriloildimetiltauratul de amoniu/copolimerul VP este un polimer sintetic și un agent filmogen care servește și la îngroșarea formulelor cosmetice. Este folosit în cantități mici într-o varietate de produse datorită abilităților de stabilizare și a senzației plăcute din punct de vedere estetic.

Argania Spinosa Kernel Oil- Uleiul de Argania Spinosa este clasificat ca emolient.

Ascorbic Acid (Acid Ascorbic)- Vitamina C pură. E principalul antioxidant al pielii.

Ascorbyl Palmitate- Formă liposolubilă de vitamina C. Activ cosmetic eficient cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii si de protectie a pielii impotriva radiațiilor UV.

Benzyl alcohol (alcool benzilic)– Este clasificat ca și solvent, conservant și controlul mirosului. Are potențial minim de iritare atunci când e inclus în produsele cosmetice. Este de natură organică.
Boerhavia Diffusa Root Extract– Antioxidant care calmează pielea, furnizează compuși benefici suplimentari, cum ar fi aminoacizii. Poate ajuta, de asemenea, la corectarea nuanței neuniforme a pielii.
Butyl Methoxydibenzoylmethane– este un stabilizator de lumină (protejează produsul cosmetic împotriva efectelor de deteriorare a luminii), absorbant UV (protejează produsul cosmetic de efectele razelor UV), filtru UV (destinate exclusiv sau în principal protejării pielii și/sau părului împotriva anumitor radiații UV)
Butylene Glycol– Butinlenglicolul este un alcool organic folosit ca solvent și agent de condiționare în industria cosmetică. Este un lichid incolor, insolubil în apă.

CAESALPINIA SPINOSA GUM -menține pielea în stare bună
Caffeine– Cafeina este adesea inclus în produsele de îngrijire a pielii cu pretenții că va îmbunătăți aspectul celulitei sau al ochilor umflați. Poate pătrunde în piele și are un efect de constrângere, care poate ajuta la îmbunătățirea aspectului de roșeață, dar poate fi și sensibilizant.
Cannabis Sativa Seed Oil– Ajută procesul de emulsificare, acționează ca lubrifiant pe suprafața pielii și oferă un aspect moale și neted.
Coco-Caprylate/Caprate– Emolient care lasă pe piele un finisaj moale și non-gras.
CI 75470 (Carmine)- Colorant
Caprylyl glycol– –Agent de condiționare a pielii și a părului care poate fi derivat din plante sau sintetic. Folosit adesea ca parte a unui amestec de conservanți în produse cosmetice.
Chlorphenesin– Tip de alcool folosit ca conservant în cosmetică.
Cichorium intybus (chicory) root oligosaccharides– Este un agent de îngrijire a pielii, anti-îmbătrânire.
Citric acid– Acidul citric este un extract derivat din citrice și este folosit în primul rând în cantități mici pentru a ajusta pH-ul produselor pentru a preveni ca acestea să fie prea alcaline sau bazice.
Colagen– Este o proteină ce se regăsește în mod natural în dermă, fiind responsabilă de structura și rezistența matricei extracelulare, de care depinde fermitatea și elasticitatea pielii. Are capacitatea de a forma la suprafața pielii o peliculă fină, care ajută la păstrarea nivelului optim de hidratare, contribuind în același timp la sporirea supleții și elasticității cutanate. Sporește confortul pielii, netezește și catifelează tenul, încetinește apariția ridurilor. Este ideal in îngrijirea tenului matur, ridat, a zonei ochilor, tratamente anti-aging
Colloidal Gold (Aur Coloidal)– este un produs obtinut prin suspendarea aurului in apa. Are următoarele proprietăți: redă fermitatea pielii, ameliorează ridurile, conferă strălucire tenului și redefinește conturul feței.
Copolymer– Un ingredient derivat natural sau sintetic care funcționează ca un polimer și agent de formare a filmului, precum și ca înlocuitor al siliconilor în formulele cosmetice.

Ethylhexyl Methoxycinnamate- Are funcție de absorbant și filtru UV. Este cel mai des folosit ingredient de protectie solară, e un lichid insolubil în apă, și protejează cosmeticele și produsele de îngrijire personală  de alterarea cauzată de razele UV.

Ethylhexyl Palmitate- Folosit pentru parfumuri și materii prime parfumate. În tratamentul pielii are efect emolient.

Eugenol- Denaturant

Glycerin (glicerina)-  Glicerina este un ingredient de refacere și refacere a pielii, ceea ce înseamnă că este o substanță care se găsește în mod natural în piele, care ajută la stabilirea echilibrului și hidratării normale. În esență, glicerina este un maestru în hidratare și funcționează cel mai bine atunci când este combinată cu alte ingrediente de completare și emoliente.

Gold (Aur)- Regina Cleopatra, recunoscută ca una dintre cele mai frumoase femei care au trăit vreodată, considera că aurul cosmetic folosit va menține tenul tânăr veșnic. Are proprietăți anti-bacteriene, anti-inflamatorii, ajută la creșterea fluxului sanguin, reduce uscăciunea pielii, conferă strălucire, are efect anti-îmbătrânire.

Glyceryl Stearate- Este potrivit pentru toate tipurile de piele, si se poate include in anumite preparate cosmetice: creme anti-age, antirid, creme hidratante, creme contur de ochi, demachiante.

Glyceryl Oleate- Ajutarea suspensiilor lichidelor într-un alt lichid prin reducerea tensiunii de suprafață.

Helianthus Annuus Seed Oil- Uleiul din semințe de Helianthus annuus (floarea-soarelui) este un ulei vegetal nevolatil, neparfumat, folosit ca emolient în cosmetică. Este deosebit de benefic pentru pielea uscată, deshidratată sau compromisă de mediu, deoarece conținutul său de acid linoleic ajută pielea să-și sintetizeze propriile lipide (grăsimi), inclusiv ceramide, reparându-și în mod vizibil bariera și conducând la o piele mai netedă și cu aspect mai sănătos.

Hydrolyzed collagen- Reduce elasticitatea statică prin neutralizarea încărcăturii electrice pe o suprafață. Folosit în tratamente de păr lasă părul ușor de pieptănat, moale, conferă volum, luciu, etc.  Folosit în produse pentru piele, menține pielea în stare bună.

Kojic Acid (Acid Kojic)-  Ingredient activ contra petelor pigmentare cu rol antioxidant și antirid. Este solubil în apă și insolubil în uleiuri.

Lanolin- Are acțiune emolientă forte, reduce pierderile de apă din piele, favorizează absorbția cutanată a substanțelor active, este protector și reparator al pielii uscate, solzoase sau deteriorate.

Lecithin- Lecitina din formulările de îngrijire a pielii îndeplinește o varietate de roluri, inclusiv funcționarea ca emolient, agent de legare a apei și agent de emulsionare. Lecitina este prezentă în mod natural în multe organisme vii, dar în formulele cosmetice este aproape întotdeauna derivată din plante precum soia, floarea soarelui sau rapița.

Limonene- Poate fi folosit ca solvent și pentru parfumuri și materii prime aromatice.

Octocrylene– Agent de protecție solară aprobat la nivel mondial care protejează pielea de gama UVB a razelor solare și ajută la stabilizarea protecției solare UVA active.

Panthenol– Pantenolul (uneori denumit provitamina B5) este un umectant popular în produsele de îngrijire personală datorită capacității sale de a atrage și reține umezeala. Când este aplicat local, se transformă în acid pantotenic, care este o substanță naturală în organism. Cercetările arată promițătoare pentru capacitatea pantenolului de a reduce roșeața indusă de sensibilitate a pielii.

Parfum– Oferă miros distinct produselor.

Phenoxyethanol- Fenoxietanolul este un conservant sintetic utilizat pe scară largă, cu aprobare globală, pentru utilizare în produse cosmetice care se clătesc sau nu se lasă în concentrații de până la 1%. Este adesea folosit în cantități și mai mici, mai ales atunci când este combinat cu alți conservanți.

Polyglyceryl-4– Emolient și emulsificator.

Potassium sorbate (Sorbat de potasiu)-  Folosit ca conservant, aproape întotdeauna folosit împreună cu alți conservanți.

Propanediol-  Propandiolul (cunoscut și ca 1,3-propandiol) este un glicol care poate crește absorbția ingredientelor (cum ar fi acidul salicilic) pentru a le îmbunătăți eficacitatea. În plus, oferă proprietăți de hidratare care pot avea ca rezultat un finisaj neted pe măsură ce formula se stabilește. Este considerat un ingredient sigur, bine tolerat, care nu poate provoca sensibilitate.

Prunus amygdalus dulcis oil (Ulei de migdale dulci)- Oferă senzație de finețe și sensibilitate, e prietenos cu pielea, e ideal pentru pielea uscată, are proprietăți regenerante și restructurante.

Quillaja Saponaria Wood Extract- Extract de Quillaja, arbore cunoscut sub denumirea de “lemn de Panama”. Extractul catifeleaza pielea si amelioreaza mancarimile asociate afectiunilor dermatologice.

Salicylic acid (Acid salicilic/ BHA)- Este capabil să se exfolieze prin dizolvarea legăturilor care țin celulele moarte la suprafața pielii. Deoarece acidul salicilic este solubil în ulei, are și capacitatea de a pătrunde în mucoasa porilor și de a se exfolia în interiorul porului. Acest lucru îl face deosebit de eficient pentru reducerea erupțiilor, inclusiv punctele negre și punctele albe.

Saponaria Officinalis Leaf/Root Extract- Efect de condiționare a pielii.

Simmondsia chinesis seed oil (Jojoba)-  Ulei emolient, neparfumat, extras din semințele unui arbust peren. S-a dovedit că uleiul de jojoba îmbunătățește proprietățile reparatoare ale pielii. Un ulei vegetal care este o sursă bogată de numeroși acizi grași, uleiul de jojoba poate oferi, de asemenea, beneficii topice de calmare a pielii. Textura sa este similară cu uleiul (sebum) pe care îl produce pielea umană, încă un motiv pentru care este un ingredient genial pentru pielea uscată. Uleiul de jojoba este, de asemenea, unul dintre cele mai stabile uleiuri de plante utilizate astăzi.

Sodium benzoate (benzoat de sodiu)– Folosit ca și conservant atât în ​​produsele cosmetice, cât și în produsele alimentare. Administrația SUA Medicamente (FDA) l-a desemnat un ingredient „recunoscut în general ca sigur”.

Sodium hyaluronate (hialuronat de sodiu)- Împărtășește aceleași beneficii ca și acidul hialuronic. Folosit pe piele, nu reține atât de multă apă, în schimb, ca ingredient, hialuronatul de sodiu ajută pielea să mențină echilibrul apei, care este esențială pentru aspectul său sănătos. Principala diferență dintre acidul hialuronic și hialuronatul de sodiu este că hialuronatul de sodiu este mai biodisponibil, ceea ce înseamnă că pielea îl absoarbe mai ușor decât acidul hialuronic.

Sorbic Acid-  Acidul sorbic este un conservant derivat natural din boabe de frasin de munte sau fabricat sintetic. Folosit în multe produse, inclusiv în cosmetice și chiar în soluții pentru lentile de contact.

Sorbitan Isostearate- Surfactant sintetic compus din sorbitol si acid isostearic.

Tocopherol- Tocoferol este numele dat uneia dintre cele patru forme de vitamina E. Aceste patru forme sunt d-alfa-tocoferol, d-alfa-tocoferol acetat, dl-alfa tocoferol și dl-alfa-tocoferol acetat. Prefixul „d” indică faptul că produsul a fost derivat din surse naturale, cum ar fi uleiurile vegetale sau germeni de grâu; în timp ce prefixul „dl” indică faptul că vitamina a fost creată dintr-o bază sintetică.

Vitamina E este o componentă naturală a pielii sănătoase și al doilea antioxidant cel mai răspândit, după acidul ascorbic (vitamina C). Oferă proprietăți antioxidante semnificative pentru a ajuta la apărarea de poluare și de alți factori de stres din mediu care altfel ar slăbi pielea, provocând modificări nedorite.

În formulele de îngrijire a pielii, vitamina E funcționează și ca un bun ingredient de susținere. De exemplu, în produsele cu vitamina C, vitamina E va dona un electron cheie de care vitamina C (sub formă de acid ascorbic) are nevoie pentru a se stabiliza. Vitamina E funcționează bine și cu alți antioxidanți, cum ar fi rozmarinul, acidul ferulic și aminoacidul taurină.

Tocopheryl Acetate- Antioxidant, agent de întreținere a pielii. Poate înlocui Tocopherol.

Tribehenin-Este folosit ca agent de ingrijire intr-o mare varietate de produse de ingrijire a pielii, inclusiv formule de machiaj, creme si lotiuni de protectie solara, produse de curatare si de ingrijire a pielii.

Vitis vinifera leaf extract (extract din frunză de viță de vie)- Extract fluid concentrat din frunze de viță.

Vița de vie s-a evidențiat ca o plantă completă din punct de vedere terapeutic, frunzele si crengile ei fiind folosite inca din perioada greco-romana pentru tratarea diferitelor afectiuni circulatorii, atat intern cat si extern. Are efect anti-inflamator, diminuează edemele cutanate, îmbunătățește microcirculația la nivelul pielii, efect antiaging și efect astringent.

Vitis vinifera seed oil- Efect anti-seboreic, anti-microbian și anti-oxidant.