Cum să ai grijă de tenul gras

Toată lumea își dorește un ten sănătos, proaspăt și fără imperfecțiuni. Pentru fiecare tip de ten există metode și obiceiuri care îl pot ajuta, sau din contră, îi pot face rău. Tocmai de aceea trebuie să avem grijă de el, să îl ajutăm să își recapete echilibrul. În articolul de față ți-am pregătit câteva sfaturi pe care le poți include în rutina ta, dacă ai un ten gras. Acestea îți pot aduce luminozitate și vitalitate, dacă le vei respecta cu strictețe.

Ce este tenul gras

Tenul gras este în general lucios, cu aspect ceros, din cauza glandelor sebacee care secretă exces de sebum. Dacă nu îți cureți tenul constant, acesta poate bloca porii, iar astfel se formează acneea sau punctele negre. Tenul gras este în general transmis genetic, dar se poate crea și de la stres (care formează dezechilibre hormonale), de la mediu (căldura și umiditatea activează secreția de sebum), folosirea unor produse cosmetice nepotrivite pentru tenul tău, etc.

Cum îngrijești tenul gras

Ai grijă de alimentație. Încearcă să introduci în mesele tale legume și fructe proaspete. Te vor ajuta mult cele de culoare verzuie: castraveți, salată verde, spanac, fasole verde, ceapă verde, broccoli, dar și roșii, conopidă, varză, morcovi, citrice sau ananas. Acestea reglează secreția de sebum. Pe lângă asta poți consuma apă cu lămâie pentru a elimina toxinele.

Menține-ți un stil de viață sănătos. Fă mișcare regulat. Indiferent de tipul de mișcare sau exercițiile alese, odată ce transpiri, elimini prin pori toxinele din organism și astfel pielea ta respiră. Pe lângă asta, ai grijă de orele de somn, și mai ales de intervalul orar. Se știe că cel mai benefic interval de somn este între orele 22-08. E de la sine înțeles că în zilele noastre nu ne mai putem ține cu strictețe de orele menționate, dar e bine să încercăm pe cât posibil să ținem cont de ele. Somnul odihnitor ajută organismul să își recapete echilibrul și să se regenereze, iar asta se vede în primul rând la suprafața pielii.

Folosește produse de îngrijire și cosmetice special făcute pentru pielea ta

Cremele de calitate pentru ten gras echilibrează secreția sebumului și tratează acneea. Apa termală hidratează și reduce inflamația. Poți folosi șervețele cosmetice pentru a înlătura uleiul de la suprafață, dar nu uita să te speli în fiecare zi pe față. De asemenea, poți aplica pulpă de roșii pentru a închide porii. Bineînțeles, toate aceste metode trebuie folosite cu măsură, altfel, făcând exces de ele, îți poți irita pielea.

Găsești aici produse de îngrijire potrivite pentru tenul gras. Încearcă-le și spune-ne părerea ta!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *