Ulei de cocos pentru față?

Dacă vei căuta pe Google ”ulei de cocos pentru față”, 9 din 10 articole de pe prima pagină îi laudă beneficiile, în timp ce abia unul singur se referă la riscurile la care te expui aplicându-l pe ten.

Mass-media ne oferă zi de zi o mulțime de informații referitoare la beneficiile alimentelor-minune care au efecte fabuloase asupra sănătății. Acesta este un avantaj, deoarece prin introducerea lor în meniul zilnic sau prin mărirea frecvenței cu care le consumăm, ne putem bucura de beneficiile lor.

Dar lucrurile se complică atunci când, alergând după efectele spectaculoase ale acestor produse asupra frumuseții, alegi să le aplici pe piele, fără o documentare minuțioasă.

Uleiul de cocos  – de la beneficii, până la riscuri

Uleiul de cocos este foarte lăudat în domeniul frumuseții. Proprietățile sale promit pielii un aspect mai tânăr, fiind recomandat și ca ulei de plajă, deoarece funcționează ca factor de protecție solară – cu valoare mică, ce-i drept. Dacă te confrunți cu celulita sau ai nevoie de un emolient, tot uleiul de cocos este ingredientul de bază cu ajutorul căruia poți s-o combați. Iar pentru păr poate avea efecte hidratante, conferindu-i strălucire. Acestea sunt beneficiile cele mai recunoscute despre care citim pe internet.

Ulei de cocos pentru față – 100% sigur?

Un lucru foarte important de știut înainte de a-l folosi este că uleiul de cocos este un produs comedogenic. Prin textura sa grasă favorizează apariția acneei. Porii de blochează și încep să apară coșurile. În loc să te bucuri de efectele antiaging dorite, poți provoca astfel apariția altei probleme. Ceea ce ar trebui să-ți atragă atenția înainte de a vedea acest efect nedorit pe propriul ten, este faptul că uleiul de cocos nu se absoarbe în piele așa cum se întâmplă cu cremele de față. Este și firesc să fie așa, atâta timp cât îl aplici în forma în care l-ai achiziționat.

Caută produsele cu eticheta ”Non-comedogenic”!

Produsele cosmetice care conțin ulei de cocos, au în compoziția lor și alte ingrediente menite să facă din acel produs un cocktail ce întrunește toate condițiile pentru a fi prietenos cu pielea și pentru a o ajuta să le asimileze. Însă o formă mai puțin procesată nu este recomandată, deoarece efectele sale benefice sunt contracarate de cele dăunătoare. Textura uleioasă și densă nu-i permite să se absoarbă în piele, ci dimpotrivă, așa cum ți-am explicat.

Dacă ai ales să folosești ulei de cocos pe față, probabil că motivul este tenul foarte uscat, cu tendință de ridare mai accentuată decât cele mixte sau grase. Probabil te-ai gândit că astfel vei compensa acea secreție de sebum care în cazul tenurilor grase le ajută să-și mențină mai ușor aspectul tânăr. Însă ceea ce vei obține, va declanșa dezechilibrul microflorei tenului. Pielea are nevoie de ajutor, dar diferența de pH proprie și cea pe care o are uleiul de cocos se va face resimțită cauzând probleme cu care până atunci nu te-ai confruntat.

Este posibil să întâmpini problema apariției coșurilor chiar și atunci când începi să folosești o cremă cu ulei de cocos. Urmărește cu atenție felul în care tenul tău reacționează, mai ales când experimentezi produse noi. Alege produsele potrivită după eticheta non-comedogenic și în funcție de ingredientele din compoziție și evită să folosești ulei de cocos pentru față, atâta timp cât oferta de produse cosmetice este atât de generoasă!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *