|

De ce nu intră în piele cremele?

Zi de zi îți faci ritualul de frumusețe, având grijă să menții și să păstrezi cât mai mult timp posibil aspectul tânăr și proaspăt al pielii tale. Dar în unele momente, lucrurile nu vor să meargă cum trebuie. Parcă și produsele cosmetice s-au întors împotriva ta. Așa se întâmplă și cu cremele care nu intră în piele după aplicare, ci rămân la suprafața acesteia sub forma unui strat gras pe care se mai depun și impuritățile din aer.

De ce nu intră în piele cremele? Și tu te confrunți cu problema asta?

La fiecare 28-30 de zile, stratul superior al pielii se regenerează. Ca urmare, cel care și-a încheiat ciclul de viață se usucă, dar nu se îndepărtează cu foarte mare ușurință dacă nu-l ajutăm. În plus, aceste celule moarte împreună cu secreția de sebum blochează porii, formând o barieră în calea produselor de întreținere.

Iată de ce, pe lângă demachierea zilnică – pe cât posibil realizată ca double cleansing, trebuie suplimentată cu cel puțin o exfoliere săptămânală sau chiar două exfolieri pe săptămână. Prin textura abrazivă, produsul exfoliant îndepărtează acel strat de celule moarte care se încăpățânează să rămână pe suprafața tenului.

Am mai explicat și în alte articole anterioare că menținerea tenului într-o stare optimă de curățare este cheia aspectului tânăr și proaspăt. Ca revers, am văzut din propria experiență de ce nu intră cremele în piele, dar și alte efecte ale unei curățări superficiale a tenului.

Deci reținem, exfolierea este cheia care ajută produsele cosmetice să pătrundă în piele, fără a mai rămâne blocate ca în spatele unei bariere impermeabile.

Exfoliază-te ca să intre în piele cremele!

Noi te putem ajuta oferindu-ți produsul exfoliant al propriului brand. Este parte din linia noastră de produse cu aur de 24 de karate sub formă coloidală, având efectul de a îmbunătăți absorbția ingredientelor active în straturile profunde ale pielii. Deși particulele abrazive îndepărtează celulele moarte și impuritățile sensibilizând puțin suprafața pielii, exfoliantul Momirov Cosmetics are și un efect calmant, lăsând pielea catifelată și pregătită de absorbția următorului produs, fie că e vorba de o cremă hidratantă, antirid sau iluminatoare.

Cremele nu intră în pielea deshidratată.

Un alt răspuns la întrebarea ”De ce nu intră în piele cremele?” este pentru că aceasta este deshidratată. O piele deshidratată are porii închiși, ceea ce nu permite cremei să pătrundă în ea.

Momentul optim pentru aplicarea unei creme este după duș, deoarece apa deschide porii, permițând apoi cremei să penetreze pielea în profunzime.

Dacă înainte de aplicarea cremei n-ai făcut duș, momentul potrivit este doar în etapa finală dintr-un ritual de îngrijire. Adică poți face asta după utilizarea unui produs delicat de curățare a feței, așa cum sunt spumele de curățare pe care mai apoi le clătești cu apă călduță, sau chiar după o exfoliere sănătoasă. Printr-un astfel de proces, pe lângă o curățare eficientă, pregătim practic tenul pentru pentru aplicarea cremei ale căror efecte vor fi stimulate prin curățarea profundă.

Totuși, nu este suficient ca pielea să fie hidratată ca să absoarbă crema, deci exfolierea rămâne o etapă indispensabilă în întreținerea tenului. Testează asta de câteva ori și ne vei da dreptate!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *