Exfolierea mecanică versus exfolierea chimică
Exfolierea este procedeul cosmetic cu ajutorul căruia îndepărtăm celulele moarte de pe ten, cu scopul menținerii unui aspect cât mai curat, proaspăt și tânăr, dar nu în ultimul rând, pentru a stimula efectul regenerării celulare care are loc la fiecare 28-30 de zile.
Dacă prin demachierea realizată de 2 ori pe zi curățăm fața de impuritățile care se depun și de surplusul de sebum, prin exfoliere facem acea curățare în profunzime care împiedică blocarea porilor și formarea de puncte negre, pe de o parte, în timp ce un alt efect mult dorit este acela de a stimula metabolismul celular, regenerarea pielii și absorbția ingredientelor active în straturile profunde.
Exfoliere mecanică sau exfoliere chimică? Știi ce să alegi?
Exfolierea se poate face mecanic – cu ajutorul produselor de tipul scrub-urilor, cu granulație abrazivă, menită să îndepărteze celulele moarte sau chimic, cu produse pe bază de acizi, care curăță tenul într-o manieră mai delicată. Bunele practici de întreținere a frumuseții tenului recomandă exfolierea cel puțin o dată pe săptămână.
Dat fiind că exfolierea este un procedeu cosmetic de curățare, este recomandată tuturor, fără limite de vârstă. La polul opus, cu etcheta de contraindicație, este excesul de zel, adică supraexfolierea. În acest caz, peeling-ul mecanic poate cauza leziuni ale tenului, în timp ce varianta chimică poate dezechilibra microflora pielii, iritând-o sau uscând-o excesiv.
Varietatea de produse de peeling existente este un lucru bun, atâta timp cât acestea au apărut ca răspuns al diferitelor exigențe. Însă, în același timp, acest lucru poate declanșa confuzia în alegerea produsului potrivit. Tocmai de aceea dorim să-ți explicăm în ce mod acționează fiecare din cele două metode de exfoliere, astfel încât să-ți fie mai ușor să decizi.
Exfolierea mecanică, cu creme abrazive
Prin granulația aspră a particulelor componente, produsele de peeling mecanic îndepărtează celulele moarte prin abraziune. Crema se aplică prin mișcări de rotație, ca cele de masaj, îndepărtând impuritățile care ar putea bloca porii și formând puncte negre. Este important ca presiunea să fie una moderată, astfel încât să nu lezăm suprafața pielii.
Un produs bun de exfoliere mecanică trebuie să conțină și informații legate de gradul de exfoliere, lucru important de știut pentru că un ten sensibil, de exemplu, va avea nevoie de un produs cu grad mai mic de exfoliere, astfel încât să nu fie iritat în urma aplicării. Dar ai și posibilitatea de a jongla cu durata aplicării sau presiunea. Ceea ce vei obține în urma exfolierii mecanice, va fi un ten curat, luminos, pregătit să absoarbă produsele de întreținere pe care le vei aplica pentru a continua ritualul de frumusețe. Noi îți recomandăm Exfoliantul cu aur coloidal de 24 de karate, din gama Momirov Cosmetics. Este un produs pe care îl vei iubi pentru aspectul catifelat și luminos al tenului, după utilizare. În plus, machiajul aplicat după un peeling mecanic va arăta excelent!
Exfolierea chimică, cu loțiuni pe bază de acizi
Exfolierea chimică, bazată pe acizi, este acel procedeu conform căruia produsul se aplică cu ajutorul unei dischete demachiante, cu care se șterge tenul curățat în prealabil. Loțiunea exfoliantă are efecte excelente în cazul tenurilor grase, cu secreție excesivă de sebum, pe care o reglează în timp, contracarând apariția neplăcutelor puncte negre și închizând porii, ca urmare a efectului astringent. În urma utilizării lui, vei observa estomparea ridurilor și a liniilor fine, reducerea petelor pigmentare și a leziunilor post-acneice. Efectul pe termen lung este avantajul acestui tip de produs.
În același timp, exfoliantul pe bază de acizi vine cu recomandarea evitării expunerii la soare și cu folosirea cremei cu factor de protecție solară, care va împiedica apariția petelor. Noi ne bucurăm de efectele minunate ale exfoliantului chimic din gama proprie. Este vorba de Esența 24k pentru puncte negre cu 5% acid salicilic.
Adio puncte negre!
Cele două metode de exfoliere au în comun acțiunea de curățare și efectul împotriva inesteticelor puncte negre, precum și un aspect luminos, catifelat și sănătos al tenului. Există însă și unele diferențieri care, văzute din perspectiva nevoilor, te vor ajuta să faci alegerea potrivită. Bineînțeles, poți folosi cele două produse și în tandem. Produsele noastre pe bază de aur coloidal au avantajul de a crește acțiunea substanțelor active pe care le conțin cât și a celor ce urmează a fi aplicate mai apoi, având efectul unor adevărate boostere în ritualul de frumusețe.
Mulțumesc pentru crema exfolianta, e super