Vitamina C în alimente și produse de îngrijire a tenului

Încă de mici suntem obișnuiți să luăm vitamina C când suntem răciți sau pentru a ne întări sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece. Într-adevăr, aceasta are printre proprietățile principale prevenirea sau tratarea mai rapidă a răcelilor sau bolilor.

Pe lângă asta, vitamina C este un oxidant foarte puternic, luptă împotriva îmbătrânirii  organismului și ajută la sintetizarea Vitaminei E. Ajută la refacerea pielii, la vindecarea leziunilor și a rănilor, îmbunătățește circulația și echilibrează nivelul de zahăr din sânge.

Alimentele bogate în vitamina C reduc tensiunea arterială și combat apariția colesterolului. Mai mult de atât, aceasta ajută la metabolizarea energiei la nivel celular și reduce stresul.

Pentru piele, vitamina C stimulează producția de colagen, reduce semnele îmbătrânirii tenului, inclusiv petele de pigmenți, apărute de-a lungul timpului. Aceasta poate fi aplicată pe toate tipurile de ten, chiar și pe cel sensibil. Fiind un antioxidant puternic, protejează împotriva radicalilor liberi și estompează ridurile și liniile fine, dar și acneea, uniformizând nuanța tenului și oferindu-i luminozitate.

Dacă vrei să introduci în alimentația ta vitamina C îți recomandăm mai multe surse naturale. Pe lângă binecunoscutele citrice, care au o cantitate mare din ea, mai sunt și pătrunjelul sau cimbrul. Coacăzele conțin de 4 ori mai multă vitamina C decât lămâia, iar cătina de 10 ori mai mult.

Încearcă să consumi vitamina C în mod natural, dar poți lua și suplimente alimentare. Nu uita însă că nici aceasta nu este recomandat să o folosești în exces și nici nu poate fi asimilată în corp în cantități exagerate.

Pentru ten îți recomandăm serul și crema Gold, Momirov, care prin conținutul de vitamina C și acid hialuronic, îți vor hidrata pielea, o protejează împotriva factorilor dăunători, iar astfel aceasta va deveni mai luminoasă și va rămâne tânără cât mai mult timp.

Încearcă-le pe amândouă, comandând aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *