Ritualuri de frumusețe pe timp de toamnă

Poate nu ești tocmai entuziasmată când începi să observi primii nori și o ușoară schimbare de temperatură, dar pielea ta cu siguranță se bucură de acest lucru.

După o primăvară și o vară în care a fost expusă la soare, în sfârșit va avea prilejul să ia o pauză. Toamna este perioada perfectă de recuperare a tenului.

Odată cu schimbarea garderobei și a alimentației, este indicat să iei în calcul și schimbarea produselor de îngrijire de care tenul tău are nevoie în sezonul acesta. 

Deși cremele hidratante nu ar trebui să lipsească în niciun anotimp, odată cu scăderea umidității din aer, este bine să acordăm o mai mare atenție acestui aspect. 

Schimbarea anotimpului vine cu oscilații de temperatură și de umiditate și cu vânturi tăioase care pot sensibiliza tenul. Tocmai de aceea, este momentul prielnic de a trece de la cremele hidratante cu textură ușoară pe bază de apă (cele recomandate pe parcursul verii) la cele pe bază de uleiuri, cu un potențial mai mare de hidratare. Dacă folosești de obicei apă termală trebuie să iei în considerare că aceasta usucă și poate fi folosită numai dacă este urmată de o cremă hidratantă.

Pentru a evita sensibilizarea tenului trebuie să mai luăm în calcul demachierea și protecția solară. Demachierea incorectă, lipsa ei sau retușul pe același machiaj îți încarcă pielea și o expune mai multor riscuri. Pe lângă asta, trebuie să ne asigurăm că pensulele cu care ne machiem sunt spălate măcar o dată la 2 săptămâni. Asigură-te că îți demachiezi tenul și îl cureți corect în fiecare zi.

Deși soarele nu mai este la fel de puternic, este recomandat să folosim în continuare creme sau fonduri de ten care conțin factori de protecție UV (mai mici decât pe timpul verii). Acestea ne protejează tenul pe tot parcursul anului împotriva îmbătrânirii premature. Și pentru că hidratarea trebuie să fie făcută corect atât pe interior cât și pe exterior, nu uita să bei cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi.

Ai grijă de tenul tău și oferă-i doar produse de calitate, ale căror ingrediente le cunoști și sunt potrivite pentru pielea ta. La Momirov găsești produse de îngrijire potrivite fiecărui tip de ten.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *