Pentru un ten sănătos consumați 3 nuci braziliene pe zi

Nucii de Brazilia (Bertoletiya excelsa) cresc în numeroase grupuri în pădurile sălbatice din America de Sud. O mare parte dintre acești copaci se găsesc în Amazon, producând fructe doar în sălbăticie. Durata lor medie de viață e de 500 de ani (pot ajunge până la 1000 de ani), fiind printre cei mai longevivi. 

O nucă conține Vitaminele E, C și aproape întregul grup B. Mai mai mult de atât, ea conține 10 oligoelemente esențiale, 18 aminoacizi și acizi grași polinesaturați.

Nucile de Brazilia sunt cunoscute ca “super foods”, având o mulțime de beneficii pentru întreg organismul. Ele conțin cea mai mare cantitate de seleniu găsită într-un aliment, acesta protejând împotriva radicalilor liberi, încetinind procesul de îmbătrânire a celulelor și având proprietăți anti-cancerigene (3 nuci/zi sunt suficiente pentru a asigura doza zilnică recomandată de seleniu). Mai multe studii au sugerat că un consum moderat de nuci braziliene reduce semnificativ riscul apariției cancerului.

Nucile braziliene te ajută să îți menții pielea sănătoasă

Vitaminele și nutrienții au o mulțime de beneficii pentru piele. Acestea îi oferă strălucire, îmbunătățesc elasticitatea, previn îmbătrânirea prematură și stimulează activitatea glutationului (antioxidant puternic care poate elimina radicalii liberi din celule). Uleiul din nucile braziliene este un emolient extraordinar care menține pielea hidratată, previne eczemele și psoriazisul. Cuprul din ele stimulează producția de melanină, pigment care protejează pielea de razele UV, în timp ce zincul luptă împotriva acneei. În plus Omega-3, Vitamina E și Seleniul îți fac părul mai strălucitor și mai puternic.

Totul e perfect, cât timp nu abuzezi de ele

Ca orice lucru făcut în exces, trebuie să avem grijă să nu abuzăm nici de nuci. Acestea trebuie consumate moderat, fiind foarte bogate în calorii (9 nuci braziliene conțin tot atâtea cât 30 de migdale). Consumate în exces, nucile braziliene conduc la îngrășare, iar prea mult Seleniu poate duce la oboseală, tuse, dureri de stomac, căderea părului și probleme cu inima (din cauza grasimilor saturate pe care le conțin).

Per total sunt o adevărată comoară de nutrienți care te ajută să îți menții organismul și pielea sănătoase. Consumate cu moderație, acestea ne vor ajuta să ne menținem tineri și sănătoși, cât mai mult timp.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *