Cum avem grijă de tenul nostru în anotimpul rece

Odată ce am intrat oficial în prima lună a iernii, nu putem să nu observăm cum temperaturile au scăzut drastic și umiditatea din aer a crescut în același ritm. Deși suntem tentați să ne dedicăm cu totul sărbătorilor, petrecându-ne timp căutând beteală pentru brad sau cadouri pentru cei dragi, e important să nu omitem schimbarea rutinei de îngrijire a tenului, care acum are mai mult de suferit.

În lunile ce urmează pielea noastră devine mai uscată din cauza frigului, vântului și diferenței mari de umiditate între casă și exterior, cei mai predispuși fiind cei cu tenul sensibil. Mai mult de atât, este afectată direct elasticitatea, pielea devenind fragilă și fără strălucire.

Ce putem face pentru a ne ajuta pielea?

Folosește cremă hidratantă

Acum este perioada în care este ai nevoie de hidratare mai mult ca în restul anului. Asigură-te că folosești o cremă potrivită pentru tenul tău imediat după ce te-ai spălat pe față. De preferat ar fi ca înainte de aplicarea cremei să folosești și o protecție solară de 30, respectiv 50 în zilele cu zăpadă.

Bea apă

Dacă bei 2 litri de apă pe zi, pe termen scurt vei realiza că te simți mai bine, iar pielea se simte mai hidratată, însă făcând asta pe termen lung, vei observa că apariția sau prevenirea ridurilor are o foarte mare legătură cu consumul de apă. Un lucru destul de simplu de făcut, dacă iei în calcul avantajele, nu?

Bucură-te de citrice. Adaugă-le în alimentația ta

De ce să nu te bucuri de fiecare fruct în parte, specific fiecărui anotimp? Nu ai cum să desfaci o portocală, spre exemplu, și să nu îți aduci aminte instant de sărbătorile de iarnă. Dar pe lângă vibe-ul fain și gustul bun pe care ți le oferă, citricele sunt adevărați aliați ai pielii.

Iată de ce

  • Conțin vitamina A, care este cunoscută pentru proprietățile antiacneice
  • Vitamina C, regăsită în citrice, hidratează intens pielea, ajută la menținerea sănătății celulelor și îți crește imunitatea
  • Conțin antioxidanți naturali care îți protejează pielea de factorii nocivi externi și previn cancerul de piele
  • Conțin complexul de vitamine B. Acestea ajută la digestie, la funcționarea sistemului nervos și contribuie la echilibrarea schimbărilor hormonale
  • Vitaminele A și C au un rol important în producerea de colagen și implicit elasticitatea și fermitatea pielii
  • Acidul folic luptă cu acneea, făcându-ți tenul mai curat și mai luminos

Nu e atât de greu să ai grijă de pielea ta. Bea apă, dă o fugă până la magazin și cumpără citrice pentru câteva zile și nu uita de crema hidratantă. Avem câteva variante pentru tine aici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *