6 Trucuri ușoare ca să scapi rapid de cearcăne

Modul de viață cu tot ce înseamnă el – alimentație, activități zilnice, hidratare, somn, îngrijire, fumat și consum de alcool influențează apariția cearcănelor. Pe termen mediu și lung poți face schimbări menite să le estompeze. De cele mai multe ori ai nevoie să le faci să dispară cât mai repede, mai ales când te pregătești să participi la un eveniment.

Vrei să ai un look cât mai fresh, un aspect al tenului cât se poate de odihnit și tânăr? Cearcănele nu fac deloc casă bună cu această idee? Dimpotrivă, ai nevoie de soluții rapide pentru a combate culoarea brun gălbuie datorată excesului de melanină sau pe cea vineție apărută ca efect al puternicei vascularizări ce transpare sub pielea subțiată, care și-a pierdut din fermitate și consistență. Vrei să zici ”Adio, cearcăne”! în câteva minute.

Iată 6 moduri naturiste care te pot scăpa repede de cearcăne:
  1. Lingura rece. Poate că știai deja de la mama ta despre metoda aceasta de a scăpa de cearcăne. Pune o lingură sau două în congelator pentru 10-15 minute, apoi scoate-o și lipește-o cu partea rotunjită de zona încercănată. Ține-o așa aprox. 5 minute sau până se încălzește. Cu două linguri, vei putea face ”operațiunea” simultan, pentru ambele părți.
  2. Felii reci de castravete sau cartof. Dacă tot suntem în zona bucătăriei, putem tăia câteva felii de castravete sau cartof rece. Pune feliile reci pe cearcăne și ține-le timp de 5 minute sau cât suporți. Cearcănele se vor estompa sau vor dispărea cu totul.
  3. Cuburi de gheață. Gheața este soluția care te va ajuta în mod sigur să scapi de cearcăne. În timp ce lingura rece sau feliile de legume se încălzesc după ceva timp, cu gheața ai avantajul păstrării continue a temperaturii reci. Ai grijă să nu aplici cuburile de gheață direct pe piele, ci înfășoară-le într-o pungă sau pânză, pentru că pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă. Și mai mult poți obține dacă vei folosi cuburi de gheață din ceai negru concentrat. Ceaiul negru conține cafeină și aceasta va avea efect asupra circulației la nivelul zonei ochilor.
  4. Plicurile de ceai verde înmuiate în apă și ținute peste noapte în frigider sunt o altă opțiune de a scăpa de cearcăne, pentru a te bucura de un aspect odihnit al ochilor. Vor avea efectele unor comprese reci, cu avantajul efectului antioxidant, iluminator. Ține cele două plicuri umede și reci pe zonele încercănate timp de minim 10 minute, cu capul sprijinit pe o pernă, pentru a-l poziționa mai sus decât restul corpului.
  5. Masajul are rolul de a stimula circulația în zona ochilor și te ajută să scapi de cearcăne. Atâta timp cât cauza principală a cearcănelor este modul de viață ce presupune somn insuficient, sedentarism, deshidratare și capacitate redusă de oxigenare, prin masaj, mecanismul metabolismului celular este restabilit, ceea ce stimulează circilația, schimburile intercelulare, deci și regenerarea celulară. Efectul masajului nu se va vedea doar în estomparea ridurilor, ci și într-un aspect întinerit.
  6. Cremele anticearcăn. Produsele anticearcăn rămân o variantă foarte bună de de a scăpa de cearcăne. Incluse în ritualul zilnic de îngrijire, acestea nu necesită un efort suplimentar și dedicarea unui interval lung de timp pentru aplicare. Folosește mișcări circulare și masează ușor zona ochilor atunci când aplici crema, pentru a o ajuta să se absoarbă în piele, unde ingredientele active vor începe să acționeze. Alege crema anticearcăn studiindu-i atent eticheta, pentru a afla ce anume conține. Ca să te ajutăm, îți recomandăm pentru combaterea cearcănelor un produs din gama proprie. Crema Anticearcăn Lumiere pentru Ochi, cu un conținut bogat de substanțe active, precum Melavoid, cafeină, acid hialuronic, colagen, ulei de jojoba, ulei de migdale și ulei de struguri. Pe lângă efectul anticearcăn, produsul are și avantajul unui tratament iluminator și antiaging de care te vei putea bucura deplin.
Testează fiecare din ideile pe care ți le-am dat și spune-ne cu care din ele ai reușit să scapi de cearcăne mai repede!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *