Exfolierea – răsfăț și îngrijire pentru pielea ta

 

Există nenumărate beneficii ale procesului de exfoliere, dar nu multă lume cunoaște ce înseamnă cu adevărat acest proces. Astăzi vorbim despre acele beneficii pentru pielea ta, dar și ceea ce înseamnă cu adevărat procesul de exfoliere, cum să te bucuri de această metodă de îngrijire a pielii tale, chiar din confortul casei tale și care sunt ingredientele cheie ce vor fi îmbrățișate de către pielea ta pe o perioadă lungă de timp.

Ce înseamnă cu adevărat procesul de exfoliere a pielii tale ?

Putem asocia cu ușurință definiția următoare procesului de exfoliere: eliminarea celulelor moarte ale pielii tale, care îngreunează refacerea epidermei. Ce este epiderma? Ei bine, epiderma este stratul exterior al pielii, astfel că toată poluarea din aer ia contact cu aceasta, iar din acest motiv trebuie să îi acorzi o atenție specială. Aici intervine gomajul sau exfolierea. Pielea ta își face procesul de exfoliere natural, o dată pe lună, dar nu atât de complex, iar din acest motiv are nevoie de ajutor, ceea ce înseamnă că o poți ajuta cu diferite ingrediente, uleiuri, vitamine, produse speciale pentru a te asigura că rămâne sănătoasă. 

Care sunt beneficiile aduse pielii tale ?

Dacă ai mai făcut acest proces de îngrijire a pielii tale, cu siguranță știi că imediat după, pielea devine mai fină și mai luminoasă. Dar hai să ne uităm mai atent la beneficiile pe care exfolierea le aduce pielii tale:

  1. Sănătatea pielii

Probabil cel mai important beneficiu este faptul că exfolierea aduce beneficii pe termen lung. Astfel, devine mai luminoasă, mai fină, își păstrează elasticitatea și nu îmbătrânește.

  1. Diminuarea acneei și a cicatricilor

Cu toții ne-am confruntat cu această problemă. Exfolierea ajută la eliminarea toxinelor din piele, reglează secreția de sebum, astfel eliminarea microbilor de pe suprafața pielii reduce apariția coșurilor. Totodată reduce semnele post-acneice, prin stimularea circulației sângelui care accelerează producerea de colagen.

    2. Ajută absorbirea cremelor și uleiurilor

După procesul complex de exfoliere, este necesar să aplici o cremă sau un ulei care va merge mână în mână cu răsfățul de exfoliere. Această metodă de îngrijire a pielii este necesară pentru sănătatea pielii tale pe termen lung.

   3.Uniformizează culoarea pielii

Vorbim despre pete de soare, hiperpigmentare, cicatrici, diferite părți ale corpului mai închise la culoare și așa mai departe. Ei bine, cu ajutorul  exfolierii, pielea poate căpăta un aspect uniform. Prin combinarea diferitelor ingrediente pentru fiecare problemă,  aceasta revine la aspectul său natural.

Ingrediente folosite la exfoliere și beneficiul lor

Putem aminti multe ingrediente care pot fi folosite pentru răsfățul prin metoda de exfoliere. Cu toate acestea, vom descoperi care sunt ingredientele cele mai recomandate și ce beneficii sunt asociate acestora.

  • Uleiurile 

Indiferent că vorbim de ulei de măsline sau uleiuri extrase din fructe, acestea sunt printre cele mai recomandate ingrediente ce iau parte într-un proces de exfoliere deoarece conțin antioxidanți care ajută la elasticitatea pielii. Cele mai recomandate uleiuri sunt: uleiul din extract de sâmburi, uleiul de jojoba, ulei de migdale, uleiul de cocos, uleiul de măsline.

  • Vitamine 

Vitaminele din capsulele uleioase sunt perfecte pentru pielea ta. Cele mai bune vitamine pentru exfoliere sunt: vitamina b3, vitamina A, vitamina B.

  • Exfoliere chimică 

Acum poți face acest proces chiar de la tine de acasă prin produsele special dedicate acestei metode. Desigur, totul trebuie făcut cu precauție și cu tipul de exfoliant potrivit pentru pielea ta. Cele mai recomandate produse conțin acizi precum: acid kojic sau panthenol.

Exfoliere pentru fiecare tip de piele

Pentru pielea uscată 

Este important să folosești o bază de exfoliant cu uleiuri, vitamine sau zahăr. Este recomandat ca procesul de exfoliere să dureze cel puțin 3 minute, pentru ca toate ingredientele să fie absorbite de către pielea ta. Nu uita că trebuie să aplici totul cu blândețe și calm.

Pentru pielea sensibilă 

Este recomandat să folosești o soluție chimică blândă, desigur și produsele exfoliante cu uleiuri sunt de folos. Pentru o piele sensibilă trebuie să acordăm o mai mare atenție în ceea ce privește alegerea produsului potrivit. Procesul de exfoliere nu trebuie să depășească 5 minute și este indicat să alegi un produs de calitate pentru un rezultat grozav pe termen lung.

Pentru pielea cu tendință uleioasă 

Tenul cu tendință uleioasă produce o cantitate de sebum în exces, iar din acest motiv este recomandat să deschidem porii pentru a lăsa pielea să respire. Pentru acest tip de ten, este adecvat ca exfolierea să aibă loc de două ori pe săptămână cu regularitate. Este de folos un exfoliant ce conține acizi. Există produse de exfoliere special dedicate acestui tip de ten. Totodată, produsele ce conțin acizi naturali din fructe sunt foarte eficiente. Să nu uităm și de exfolierea cu produse ce conțin cafea, miere, castraveți sau lămâie, acestea sunt ingredientele cheie în alegerea unui produs util pentru tenul uleios. În plus, procesul de exfoliere trebuie să dureze cel puțin 3 minute pentru a te asigura că ai extras excesul de sebum din piele.

Pentru pielea normală 

Acest tip de piele suportă aproape orice metodă de exfoliere. Trebuie doar să găsești metoda potrivită. Amintim exfolierea chimică sau pe bază de uleiuri, pentru acest tip de ten este recomandat să experimentezi mai multe metode de exfoliere și să descoperi care dintre ele este cea mai iubită de pielea ta. Procesul de exfoliere poate dura între 4 și 6 minute, deoarece pielea suportă acest proces pentru un timp mai îndelungat în comparație cu celelalte tipuri de piele.

Sfaturi

Pentru procesul de exfoliere trebuie să alegi un produs potrivit pentru tipul tău de piele. În același timp, este important să clătești bine pielea după exfoliere și să o hidratezi cu o cremă sau cu un ulei. De preferat este ca exfolierea să aibă loc de maxim două ori pe săptămână, iar în urma procesului să hidratăm pielea intens.

 

Exfoliantul cu AUR24K de la Momirov este potrivit pentru o exfoliere perfectă și e pentru toate tipurile de ten.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *