Cum scapi de punctele negre?

Ce sunt punctele negre? De ce apar?

Punctele negre se formează ca o acumulare a sebumului și a țesutului mort la suprafața pielii, blocând porii. Pe tenurile mai puțin grase rămân doar la stadiul de puncte negre, inestetice. Pe tenurile acneice ajung până la aspectul inflamat și neplăcut al coșurilor. Producerea sebumului și eliminarea acestuia prin pori este un proces natural, deoarece sebumul constituie microflora tenului și are rol de protecție a pielii. Dar atunci când secreția de sebum devine prea abundentă, provoacă formarea punctelor negre și a acneei. Tenul are nevoie de ajutor pentru a fi în echilibru optim.

Porii dilatați sunt un indiciu evident al excesului de sebum și al unui ten predispus la formarea de puncte negre. Poți controla și corecta acest aspect, cu ajutorul unor produse special concepute.

Cum combați punctele negre?

Secretul succesului stă în crearea unei rutine de ingrijire și, mai presus de toate. Un ten corect curățat poate respira mai ușor, elimină sebumul și absoarbe mai bine și mai rapid ingredientele active din produsele de îngrijire folosite. În aceeași ordine de idei, sebumul împreună cu țesuturile moarte pe care se mai depun și impuritățile, creează o barieră care sufocă pielea și îi grăbește îmbătrânirea prematură. Deci iată, punctele negre nu sunt apogeul unui ten gras sau insuficient îngrijit. Îmbătrânirea este cel mai de temut dușman! Dar acest lucru nu ne convinge să ignorăm punctele negre.

Revenim la curățarea tenului. Exfolierea cel puțin o dată pe săptămână este absolut necesară pentru îndepărtarea impurităților și celulelor moarte. Este important curățarea frunții, zonei nasului în mod special pentru că aceea e mai grasă, dar și de pe restul feței. Masajul feței cu particulele abrazive din textura produsului exfoliant va stimula și circulația sângelui și prin urmare, metabolismul celular, susținând regenerarea pielii.

Mai bine previi punctele negre, decât să le combați!

Dacă tenul tău este predispus la formarea de puncte negre, ai nevoie de un produs cu ajutorul căruia să previi formarea acestora. Din fericire, gama noastră de produse cu aur s-a îmbogățit recent cu un astfel de produs. În urma nenumăratelor solicitări pe care le-am primit de la clientele noastre, dar și de la alte persoane care se confruntă cu punctele negre.

Este vorba despre Esența 24k pentru puncte negre cu 5% acid salicilic . Un produs pe care-l poți folosi cu o frecvență de 3 ori pe săptămână care-ți va ușura lupta contra inesteticelor puncte negre. Este o loțiune pe bază de aur 24 K ce ajută ingredientele active să pătrundă în profunzimea pielii și să producă maximum de efect asupra ei, și acid salicilic cu rol de reducere a secreției de sebum și efect astringent asupra porilor. Esența va păstra tenul curat mai mult timp, reechilibrându-i microflora. Aspectul pielii în urma folosirii produsului va fi unul luminos, sănătos și catifelat.

Căldura toridă a verii intensifică producția de sebum, deoarece tenul face efortul de a se hidrata cu resurse proprii. În același timp, pielea transpiră, eliminând apa. De aceea, suprafața tenului, expusă mai mult vara decât în sezonul rece, are nevoie de mai multă îngrijire în perioada caldă a anului. Deci curățare în profunzime și aplicarea produselor menite să păstreze frumusețea, prospețimea și aspectul tânăr al pielii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *