Corectarea asimetriei faciale

Corectarea asimetriei faciale? Asimetria facială este caracteristică tuturor, cu deosebirea că la unele fizionomii este mai evidentă, în timp ce la altele este abia sesizabilă. Oricât de neobișnuit pare, asimetria este mai firească decât simetria, nu doar la față, ci la întreg corpul. Dacă ai înjumătăți fotografia ta tip portret și ai realiza două fizionomii noi dintr-o singură jumătate pe care o dublezi, o întorci și o alipești la cea originală, ți-ai descoperi două expresii distincte.
Care sunt cauzele asimetriei faciale?
  • Cel mai adesea, ne naștem cu asimetrie facială, ca urmare a poziției fetale din ultimele două trimestre de sarcină. Dar asimetria facială poate fi și moștenire genetică.
  • Poziția în timpul somnului – Dacă obișnuiești să dormi pe o parte sau pe burtă, acea jumătate a feței pe care sprijini capul se ridează. Dacă dormitul pe o parte este un obicei și nu se întâmplă ocazional, deformarea feței va deveni tot mai evidentă cu timpul. Remediul este să dormi pe spate. Pe lângă faptul că această poziție este foarte corectă pentru sănătatea coloanei vertebrale, nu mai există nimic care se pună presiune pe față.
  • Obiceiul de a mesteca pe o singură parte. Să nu uităm că mușchii feței sunt cei care dau conturul. Atâta timp cât nu-i solicităm în egală măsură pe cei de pe partea stângă ca și pe cei de pe dreapta, asimetria facială devine în timp din ce în ce mai vizibilă. De asemenea, atunci când facem grimase, ar trebui să antrenăm ambele părți ale feței. Probabil că ți s-a întâmplat și ție să zâmbești din colțul gurii sau să faci cu ochiul cuiva. Ca dreptaci, ai tendința de a solicita mușchii de pe partea dreapta. Ca stângaci pe cei de pe stânga, întocmai cum procedezi și cu folosirea mâinilor. Dar odată ce ai conștientizat lucrul acesta, ai posibilitatea de a-l corecta.
  • Problemele stomatologice pot influența de asemenea asimetria facială. Eviți să mesteci pe partea afectată și o soliciți pe cea pe care te poți baza. Mai mult decât atât, atunci când pierzi un dinte și nu-l înlocuiești, gingia se retrage în zona aceea, iar la exterior fizionomia se deformează.
  • Scăderea producției de colagen este un alt motiv ce duce la asimetria facială. Producția de colagen din organism scade după vârsta de 30 de ani. Ca urmare, tonusul muscular nu mai este la fel, iar pielea își pierde din fermitate. Efectul este acela de față căzută – gravitația își spune cuvântul. Ridurile de expresie devin mai pronunțate. Pentru a păstra cât mai ferm conturul feței, exercițiile de yoga, gimnastică facială și masajul sunt cel mai bun remediu, deoarece stimulează circulația sângelui la nivelul țesuturilor, precum și regenerarea celulară.
  • Fumatul este un alt obicei care determină asimetria facială, ca urmare a efectului toxinelor. Practic, principalul efect al fumatului asupra corpului este îmbătrânirea și, în consecință determină asimetria facială.
Ca de obicei, facem tot ce știm pentru a-ți oferi cele mai bune sfaturi și soluții de întreținere a frumuseții, și de aceea îți recomandăm corectarea asimetriei faciale, să corectezi obiceiurile care determină asimetria facială, să profiți la maximum de beneficiile masajului și gimnasticii faciale, să mănânci sănătos, să te odihnești corect – pe spate și să ai un stil de viață cât mai echilibrat. Pentru exercițiile de yoga și masaj facial, continuă să ne urmărești pe rețelele sociale!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *