Interviu cu Oxana Novacovici, Make-up Artist la Lecții de machiaj: “Constanța bate orice produs de make-up de calitate”

Pe Oxana Novacovici o știți de la Lecții de Machiaj, de la Atelier de Paris și din pozele și live-urile superbe pe care le pune pe rețelele de socializare. Este unul dintre make-up artiștii consacrați în Romania de la care avem întotdeauna câte ceva de învățat.

Oxana a fost foarte drăguță să ne răspundă la intrebările interviului, dar nu oricum, ci oferind o mulțime de sfaturi și informații prețioase din experiența ei. Enjoy!

Momirov: – Ce recomanzi clientelor tale înainte de ziua în care vin la make-up?

Oxana: – Recomandările mele se extind nu doar pe o zi înainte de make-up, ci pe cel puțin două săptămâni înainte de ziua în care vin la programare. Aici vorbesc despre o hidratare intensă pe timpul zilei și mai ales înainte de somn. E vorba de o demachiere cât mai corectă, în care sunt respectați pașii următori: demachiant sub formă de lăptișor sau cremă, obligatoriu loțiune tonică, după care seruri de hidratare și de îngrijrie a tenului (depinde ce efecte mai sunt necesare pentru piele), după care cremă de ochi și ulterior cremă de față pentru perioada serii. Acesta este procesul de îngrijrie corect al tenului și este important pentru un ten sănătos să fie respectat fiecare pas.

Chiar înainte de eveniment le recomand să își facă un scrub ușor cu ceva foarte soft și natural, de exemplu zaț de cafea sau sunt produse de peeling enzimatic care îndepărtează celulele moarte și va ajuta ca a doua zi machiajul să se aplice mult mai ușor. De asemenea le recomand să folosească acid hialuronic, ser de hidratare intensă, tot ce emoliază și hidratează tenul. Este categoric interzis să meargă la bazin unde există apă cu clor sau la solar pentru că se arde pielea și se vede în ziua machiajului. De asemenea, nu recomand să se epileze sau să folosească proceduri agresive pe ten.

Momirov: – Cât de mult influentează sănătatea tenului durabilitatea machiajului? 

Oxana: – E o întrebare foarte potrivită pentru că fetele se așteaptă de la noi să facem minuni și să le reziste machiajul mai mult de 24 de ore dar (râde) nu se gândesc că dacă nu bei apă și esti deshidratată asta afectează durabilitatea machiajului.

Dacă nu ai grijă să îți cureți tenul și să îl demachiezi corect îți afecetază calitatea machiajului. Durabilitatea machiajului este direct proporțională cu grija pe care o are fiecare de tenul său. De exemplu, pe un ten deshidratat fondul de ten va rezista cu mult mai puțin, practic, maxim 2-3 ore va arăta bine. După asta va da semne, mai ales pe zona nasului unde este cel mai vizibil, că se duce dacă pielea este deshidratată.

Momirov: – După ce criterii alegi un produs de skin care?

Oxana: – În primul rând mâ uit foarte mult la ingrediente, mă interesează, dacă este un ser cu acid hialuronic, al câtelea pe listă este acel acid hialuronic. Dacă este pe ultimele trei rânduri nu mă încălzește, nu e un produs de calitate. Mă interesează mult să văd cine este producătorul, dacă este un brand cu care am lucrat, dacă am auzit ceva de el, dacă are review-uri sau este un produs la care găsesc feedback-uri bune de la utilizatori. Nu am încredere în recenzii de tip “e bun” ci vreau să văd argumente și efecte pe care le are, asta mă ajută să înțeleg dacă este un brand potrivit pentru mine.

Momirov: – Ce făci pentru sănătatea tenului tău zilnic, săptămânal, lunar? 

Oxana: – În mod normal cel mai mult contează alimentația ta, cât de mult dormi, câtă apă bei. Pe acestea nu le schimbă nici o cremă din lume, nici un ser nu poate face minuni dacă tu nu ai grijă de corpul tău atât la interior cât și la exterior. Fumatul de asemenea dăunează pielii, la fel și modul de viață stresant sau acid. Dar, pentru a prelungi frumusețea tenului tău, sunt următoarele rutine: zilnic te machiezi (dacă faci asta) și demachiezi, zilnic folosești cu creme, seruri, loțiune tonică, săptămânal peelinguri, lunar mergi la tratamente cosmetice. Eu mă răsfăț cât de mult se poate.

Momirov: – Dacă ai fi pe o insula pustie de ce produs de skin care nu te-ai putea lipsi? 

Oxana: – Depinde mult de tipul de insulă 🙂 În mod normal mi-aș lua produse de protecție solară pentru că se fac pete imediat și îmbătrânește foarte mult pielea de la soare. Pe lista ar urma seruri sau produse de hidratare intensă. Acum, dacă sunt pe o insulă unde există fructe pot compensa și îmi pot lua de acolo substanțele hrănitoare, dar ce ține de factorul UV protecție e mai greu, deci un produs cu factor de protecție foarte bun.

Momirov: – Cum putem întârzia cât mai mult vizita la chirurgul estetician? Sau cât de mult crezi ca ar trebui întârziată? 

Oxana: – În primul rând putem face asta având grijă de pielea noastră de tineri, nu la 30 – 40 de ani începi să folosești creme și să ai grijă. Asta se face de la o vârstă fragedă, de la 18 ani începi deja să ai grijă de piele, nu trebuie să te dai cu o mulțime de creme dar trebuie să o îngrijești.

Mai ales pe partea de demachiere e important să faci toți pașii. Cum putem întarzia vizita la chirurg? Făcând masaj facial și corporal, hidratându-ne bine, dormind suficient, folosind măști din produse naturale, având grijă ca partea de efort fizic să fie prezent și constant și evitând diferențele mari de temperatură. Protecția solară este foarte importantă.

Momirov: – Vreun secret de beauty pe care vrei să îl împărtășești?

Oxana: – Secretul de beauty pe care vreau să îl împărtășesc este următorul: constanța bate orice produs de make-up de calitate! Te îngrijești zilnic, folosești ser, faci partea de demachiere, curățare și hidratare intensă, folosești produse pentru elasticitate cu colagen și elastină, dacă faci acest lucru constant pielea ta va simți. Dacă faci lucru ăsta zilnic este și mai bine.

Un alt secret de beauty pe care vreau să îl împărtășesc este faptul că este extrem de important ce mănânci și să consumi cât mai multe fructe și legume iar fresh-urile sunt pur și simplu geniale. Vei vedea că după o lună pielea ta arată cu totul altfel.

Momirov: – Ce făci tu ca sa rămâi tânăra la interior și la exterior? 

Oxana: – Încerc să râd mai mult chiar dacă asta mă face să am riduri la ochi.  Sunt acele semne ale vărstei care nu mă deranjează, ba chiar le simt atrăgătoare uneori. Am foarte multă grijă cum mănânc, încerc să dorm până la orele 11, folosesc un ritual de conectare cu mine acel ritual de îngrijire a tenului.

Mă uit în oglindă dimineața și seara, asta mă ajută să observ starea mea de sănătate, de bine, sau de oboseală și să îmi pun întrebări la care să răspund într-un fel în care schimb lucrurile în bine pentru mine și pentru sănătatea mea. Spor la treabă și spor la a te iubi, a te observa, a te mângâia și a-ți acorda timp!

În cazul puțin probabil în care nu o urmărești deja pe Oxana o găsești pe Facebook și pe Instagram.

Similar Posts

One Comment

  1. Mulțumesc Oxana și Momirovcosmetic pentru acest interviu atit de om portant și foarte constructiv pentru calitatea tenului și a vieții noastre de zi cu zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *