Ce este exfolierea și de ce trebuie inclusă în obiceiurile noastre

În fiecare zi celulele noastre se schimbă cu altele noi, fără să fim neapărat conștienți de asta. Este un proces natural care o dată cu trecerea anilor începe să încetinească. Tocmai de aceea uneori avem tenul mai tern și lipsit de strălucire. Dacă nu sunt îndepărtate corespunzător, celulele moarte pot rămâne la suprafața pielii, împiedicând-o să respire. Acestea, având un anumit ciclu de viață, se înmulțesc și mor, formând bine-cunoscuta “piele moartă”.

 

Aici ne vine în ajutor exfolierea. Aceasta activează și accelerează procesul de regenerare a pielii și stimulează microcirculația la suprafața ei, făcând-o fermă și luminoasă,. Pe lângă asta, exfolierea lasă tenul curat în profunzime și reduce liniile fine. Pentru o exfoliere corectă, trebuie să alegi produsele potrivite tenului tău, iar dacă ai un ten problematic, cel mai indicat este ca înainte să consulți un medic dermatolog.

În procesul de regenerare are loc o migrare a celulelor către suprafața. Acestea îmbătrânesc și ajung să formeze la suprafața pielii un strat de celule moarte care se exfoliază în permanență. Celulele moarte, împreună cu sebumul pot îmbiba și dilata porii, ducând la apariția comedoanelor. Mai mult, acestea împiedică hidratarea eficientă.

Ne putem ajuta pielea să se regenereze mai eficient prin exfoliere realizată acasă sau la salon.
Zațul de cafea, mălaiul și mierea sunt doar câteva din produsele pe care sigur le ai acasă și le poți folosi pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii. Cu mișcări circulare ușoare ajuți și sistemul limfatic, iar astfel pielea ta va fi mai hidratată și mai netedă, iar astfel vei obține un look mai luminos și mai tânăr.

Pe lângă “metodele naturale” mai există și geluri speciale, creme, bureți sau alte produse, destinare fiecărui tip de ten. Pentru pielea feței se recomandă exfolianți mai fini, aceasta fiind mai sensibilă, iar pentru corp poți alege unii mai duri, precum lufa sau sărurile de mare. Aplică exfoliantul pe mâini și masează pielea umedă cu mișcări circulare din interior spre exterior, apoi clătește cu apă călduță. Pe corp, după exfoliere este recomandat să stai la final câteva secunde sub apă rece, pentru a tonifia pielea. 

Dacă ai tenul gras, exfolierea este recomandată o dată/săptămână, iar dacă îl ai uscat, normal sau mixt, o dată la 2 săptămâni.

Descoperă aici produse pentru exfoliere potrivite pentru tenul tău.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *