Interviu cu Rox Sarafolean: “Un ten sănătos este în primul rând fără impurități, însă trebuie să ținem cont de faptul că alimentatia, sportul și stilul de viață își spun cuvântul”

Cu siguranță odată ce ai ajuns pe pagina asta ești o persoană preocupată de sănătatea ta și a pielii tale. E normal și chiar indicat să îți pui cât mai multe întrebări și să te documentezi despre obiceiurile sau lucrurile care trebuie incluse în rutina ta, dar și de cele care trebuie excluse. Pentru că vrem să îți aducem treptat răspunsuri corecte, ne-am gândit să întrebăm un creator de conținut din industria de beauty/skin care. Am vorbit cu Rox Sarafolean despre ce înseamnă îngrijirea tenului și a fost fericită să împartă cu noi câteva dintre cunoștințele ei. Iată ce ne-a răspuns:

 

  • De cât timp ești în industria beauty/skin care? 

Industria beauty este în continuă schimbare. Noutățile apar cu viteza luminii și totodată cu ele și oameni pasionați de beauty, de makeup și skincare. Printre ei mă număr și eu. Inițial am creat fashoniac.com în 2015, care este un blog de fashion. Treptat, însă, am fost nevoită să mă documentez și despre produse de makeup, beauty la cererea pasionatelor de fashion care și-au dorit ca atunci cand poartă o ținută frumoasă să aibă un look perfect din toate punctele de vedere. Iar aici mă refer la ten, piele, machiaj și stylingul părului.

 

  • Ai descoperit vreodată pe parcursul experienței tale mituri despre îngrijirea tenului care s-au dovedit a fi false?


Sunt mai bine de 4 ani de când am început să mă documentez despre îngrijirea tenului, a pielii și de când am început să testez diverse produse, ca mai apoi să pot face recomandări obiective followerilor mei. Bineînțeles că și eu ca multe alte persoane am fost sceptică la început. Am vrut să demontez câteva mituri cu care am crescut și unele pe care le-am auzit ulterior. Spre exemplu faptul că poți înlocui cremele hidratante cu iaurtul sau că lămâia aplicată pe ten oferă suficientă vitamina C. Ea poate fi folosită ca element astringent și tonic, însă pentru a fi eficientă e nevoie și de alte elemente preparate astfel încât pielea să rețină substanțele menite să îi redea strălucirea sau aspectul fresh.

 

  • Ai un ritual al tău de frumusețe? Care sunt pașii?


Mi-am creat în timp un ritual pentru îngrijirea tenului și nu fac excepții. Oricât de obosită aș fi, îl urmez cu strictețe zilnic. Din ritual meu de îngrijire nu lipsește crema hidratantă, serumul cu Vitamina C, serumul cu aur coloidal, măștile aplicate cu regularitate, niacinamide și colagenul. Am anumiți pași pe care îi respect când vine vorba de structură, sunt atentă cum combin elementele între ele și la procesele chimice ce pot apărea. Ofer tenului timp suficient între aplicații. 

 

  • Care pas ți se pare cel mai important? 

Cel mai important pas în rutina de îngrijire consider că este demachierea. Un ten sănătos este în primul rând fără impurități, însă trebuie să ținem cont de faptul că alimentatia, sportul și stilul de viață își spun cuvântul, pe acestea le putem însă influența. Pe de altă parte, ce nu putem influența sunt factorii externi. Putem însă, să ținem sub control efectele, dacă alegem produsele potrivite fiecărui tip de ten și bineînțeles cu factor de protecție.

 

  • Ce produs cosmetic/de îngrijire nu-ți lipsește niciodată din geantă? 

Sunt atât de multe produse care își fac bine treaba, însă eu am mereu la mine pentru un boost de vitalitate și energizare a tenului serumul cu Vitamina C și balsamul hidratant pt buze. 

 

  • Ce sfat ai pentru cei care își doresc un ten frumos?

 

Ceea ce consider cu adevărat important este să fim atente la semnalele pe care le transmite pielea. Prin intermediul tenului putem identifica multe dintre probleme. Recomand vizitele la dermatolog cel puțin o dată pe an. E adevărat că e nevoie de ceva timp să remediem unele aspecte neglijate până acum, însă efectele se vor vedea, iar pielea noastră ne va mulțumi. Un ten sănătos e un ten luminos, radiant. E nevoie de atât de puțin din timpul nostru, că dacă ne gândim câtă importanță și energie oferim altor aspecte mai puțin importante din viața noastră, cu siguranță ne vom restabili prioritățile.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *