Folosirea antioxidanților în alimentație și skincare

Folosirea antioxidanților în alimentație și skincare

 

Sunt o mulțime de obiceiuri pe care le putem introduce în rutina noastră, care necesită un efort minim din partea noastră, și totuși, pe parcurs, au rezultate remarcabile. O metodă este de a introduce antioxidanți în alimentație și, de ce nu, în îngrijirea pielii.

 

Ce sunt antioxidanții?

 

Antioxidanții sunt substanțe nutritive, care, așa cum indică și numele, împiedică oxidarea celulelor și degradarea acestora. Aceasta are loc în mod normal în urma expunerii în fața radicalilor liberi, dar și odată cu înaintarea în vârstă. Antioxidanții susțin integritatea celulelor, ajută la o bună funcționare a organismului, fortifică sistemul imunitar și previn apariția infecțiilor.

 

Ce sunt radicalii liberi?

 

Radicalii liberi sunt molecule instabile, pe care orice organism le produce, ca reacție la factorii de mediu nocivi (radiații UV, poluare), dar vin și ca urmare a obiceiurilor nesănătoase: consumul de alcool, tutun, mâncăruri procesate sau prăjite. Aceștia pot deteriora celulele, favorizează depunerea colesterolului și îmbătrânirea prematură a organismului. Alte cauze ale dezechilibrelor de radicali liberi în organism pot fi diabetul, intervenții chirurgicale, stresul, alimentația nesănătoasă și multe altele.

 

Câteva exemple de antioxidanți

Antioxidanții pot fi găsiți în alimente, suplimente alimentare și produse de îngrijirea a pielii. Printre cele mai întâlnite tipuri de antioxidanți sunt: Vitamina C (crește imunitatea, protejează celulele, susține producție de colagen din organism, sistemul vascular și reduce oboseala), Vitamina E (protejează celulele, protejează sistemul vascular și crește imunitatea), Vitamina A (crește imunitatea și protejează celulele de la nivelul pielii), Resveratrolul (previne îmbătrânirea celulară și neuronală și protejează sistemul cardiovascular), Luteina (protejează ochii împotriva factorilor nocivi), Seleniul (protejează celulele, crește imunitatea și menține sănătatea părului și a unghiilor) și Zincul (crește imunitatea, menține sănătatea părului și a unghiilor și a pielii)

Antioxidanții de care nu ne putem lipsi

Resveratrolul se găsește în struguri, fructe de pădure, cacao, alune și fructe de culoare roșie și bineînțeles în produsele de îngrijire a pielii. Aplicat înainte de expunerea la soare, reduce efectele nocive ale radicalilor liber și luptă împotriva celulelor canceroase de la nivelul pielii.

Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți pentru piele. Pentru că nu este produsă în mod natural de organism, trebuie să fie atent inclusă în alimentația noastră. Printre alimentele bogate în vitamina C sunt Kiwi, broccoli, pătrunjelul, citricele, cătina și coacăzele.

Ce alimente conțin antioxidanți?

Antioxidanții se găsesc în special în legume și fructe, dar și în carne. Câteva fructe bogate în antioxidanți sunt afinele, citricele, cireșele, merele, zmeura, strugurii, roșiile, coacăzele, bananele, kiwi, căpșunele. Iar printre legume regăsim sfecla, lintea, mazărea, morcovii, spanacul, conopida, varza, țelina sau castravetele. Alte alimente bogate în antioxidanți sunt ceaiul verde, vinul roșu, soia, ciocolata neagră, oregano, nucile, uleiurile vegetale.

 

Antioxidanții în skincare

Pentru a ne păstra tenul curat, luminos și sănătos cât mai mult timp, putem, pe lângă o alimentație bogată în antioxidanți, să căutăm produse de îngrijire a pielii care îi au în lista de ingrediente. Astfel, dublăm efectul unei alimentații sănătoase, iar asta se va vedea și pe tenul nostru.

Câteva dintre produsele noastre, bogate în antioxidanți sunt serul depigmentant Lumiere (bogat în Vitamina C și E), setul cu aur și acid hialuronic (bogate în Vitamina C, E și Resveratrol), crema indiană antirid Soultree (bogată în vitamina E și Resveratrol) și kitul antioxidant de față de la Blancreme

 

Include antioxidanții în alimentația ta și în rutina de îngrijire a pielii. Astfel, vei observa că, în timp, tenul tău va deveni mai curat și mai luminos.

 

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *