Știm cât de importantă este demachierea pentru a-ți păstra tenul curat și tânăr, cât mai mult timp. Însă nu toată lumea știe ce se întâmplă mai exact când îți cureți tenul, cum să faci corect acest lucru…și poate cel mai important, ce produse să folosești.

Deși poate fiecare dintre noi s-a întors la un moment dat acasă obosită și a ales să doarmă cu machiajul pe față, trebuie să înțelegem că acest lucru e dăunător pielii și nu poate face parte din obiceiurile noastre.

Fiecare tip de ten are nevoie de îngrijire și produse destinate lui. Specialiștii ne recomandă să ne curățăm bine fața atât dimineața, cât și seara. La fel de importantă este spălarea cu apă călduță, clătirea cu apă rece și ștergerea cu mișcări ușoare cu ajutorul unui prosop curat, sau unele de unică folosință, din hârtie. După ce tenul tău este curat, folosește o cremă sau un gel hidratant, potrivită lui. 

Demachierea și curățarea corespunzătoare te ajută să îți menții tenul tânăr cât mai mult timp. De aceea, trebuie să fim conștiente de riscurile pe care ni le asumăm în momentul în care ne punem să dormim cu machiajul pe față, încărcând porii atât de multă vreme. De asemenea, pielea nedemachiată din jurul ochilor se sensibilizează, se usucă mai ușor și astfel apar ridurile premature.

De ce și dimineața?

În timpul nopții, cantitatea de sebum secretată de piele crește. E important ca aceasta să fie îndepărtată corespunzător în fiecare dimineață, înainte de aplicarea machiajului, altfel porii vor fi blocați și se vor forma coșuri sau puncte negre. Mai mult de atât, dacă aceștia sunt încărcați, tratamentele ulterioare nu vor mai fi absorbite. Curăță tenul cu un ulei sau lapte demachiant potrivit pielii tale, apoi aplică un tonic, pentru a reechilibra PH-ul ei. 

Dacă ai tenul gras, recomandat este să și-l cureți în fiecare dimineață cu un gel potrivit lui. Acesta nu doar îți va îndepărta sebumul acumulat în timpul nopții, dar va și suprima excesul acestuia pe timpul zilei. Pentru restul tipurilor de ten, poți folosi orice variantă: ulei, lapte, gel, apă micelară (doar să citești ce produs este potrivit pentru tine) și nu uita de hidratare.

În final, fie că aplicăm sau nu machiaj dimineața, specialiștii sunt de părere că demachierea este esențială pentru o piele frumoasă, așa că alocă 2 minute după ce te speli pe dinți și fă-ți propriul tău ritual. Acesta poate face diferența între un ten luminos și unul problematic. Gasești aici soluții demachiante pentru fiecare tip de ten.

Momirov te ajută să rămâi tânără cât mai mult timp.