Emilia este o beauty blogger de origine română care s-a mutat în urmă cu câțiva ani în Coreea de Sud și care a fost o drăguță să ne împărtășească sfaturi și secrete din experiența ei. Citește tot interviul cu Emilia aici.

Momirov: – De ce ai ales să devii beauty blogger?

Emilia: – Am început aceasta pasiune în urmă cu 10 ani când m-am mutat în Coreea de Sud. De ce? Coreea de Sud este nr 1 în lume când vine vorba de îngrijirea tenului. Dimineața poți vedea în metrou de la tinere până la femei adulte cum își scot trusa de îngrijire a tenului și își fac rutina de dimineață.

Momirov: – Că tot ai adus vorba de tinere, ce sfaturi ai pentru fetele foarte tinere care își doresc să înceapă o rutina de îngrijre?

Emilia: – În primul rând rutina este foarte importantă ….însă rutina trebuie adaptată vârstei. Fetelor sub 25 de ani nu le sugerez să folosească produse cu acid hyaluronic. Tenul are nevoie să respire la vârsta asta frageda….Da, îngrijirea corespunzătoare vârstei. În primul rând crema cu protecție solară este extrem de importantă, atât vara cât și iarna.

Momirov: – Care e rutina ideală pentru îngrijirea tenului vara?

Emilia: – Seara să se pună accent mult mai mult pe ten + măști de hidratare. Multă lume, am observat, ca are o percepție greșită atunci când folosește o masca de tip șervețel și pielea rămâne  uleioasă… Nu spălați tenul ci masați tot serul în ten. Este  extrem de importantă rutina de seară, porii sunt deschiși și toate produsele acționează mult mai bine pe timpul nopții. Dimineața hidratarea este necesară, exfolierea și un scrub cel puțin o dată pe săptămână.

Momirov: – Dacă ar trebui să renunți la toate cosmeticele tale și să păstrezi doar două produse care ar fi acelea?

Emilia: – Hm, crema de protecție solară ce îți nuanțează tenul (tone up sun cream) și un ruj de buze cremă (pe care îl pot folosi pe buze, obraji și pe pleoape).

Momirov: – După ce criterii alegi un produs de skin care? Ce te influențează cel mai mult în alegerea lui?

Emilia: – În primul rând  după ingrediente, textură, absorbție, reacția primului contact cu pielea și apoi efectele lui! Sunt produse care le poți folosi de două-trei ori și poți observa schimbări ale tenului, însa unele necesita 3-4 săptămâni de testare!

Momirov: – Ce părere ai despre produsele 100% naturale comparativ cu cele obișnuite?

Emilia: – Depinde! În general îmi plac și nu am întâlnit nici o problemă utilizându-le… dar putem fi alergici și la produse naturale… Cel mai important este modul de folosire al acestora, cunoașterea tipului de ten și urmărirea unei rutine corespunzătoare vârstei și tipului de ten.

Momirov: – Cât de importantă crezi ca este alimentația în aspectul și în îngrijirea pielii?

Emilia: – Este importantă! Însă, să nu dăm vina doar pe ea! Ambele sunt ca doi magneți care se atrag… mâncarea sănătoasă nu înseamna neapărat un ten sanatos. Chiar dacă mănânci mult mai natural și curat iar tenul seara e plin de machiaj și uiți să îl cureți cum trebuie nu ai rezolvat nimic… Așa că ambele sunt necesare!

Momirov: Știm că locuiești în Coreea de Sud deja de câțiva ani. Cum vezi tu rutina de îngrijire coreana comparativ cu cea românească?

Emilia: Foarte diferita! În primul rând accentul se pune pe un ten îngrijit, nu atât de mult mascat… Coreencele au o rutină de îngrijire foarte diversificată (cei 10 pași coreeni). Pun accentul pe cumpărarea produselor de îngrijire a tenului, nu a machiajului (este un lucru extrem de important). Un ten bine îngrijit e mult mai ușor de  “machiat”.

Momirov: – Care este secretul cosmeticelor coreene și de ce s-au făcut atât de iubite în toată lumea?

Emilia: – Sunt foarte multe secrete… În primul rând sunt în mare parte concentrate din orez, alge și peptide… lucruri vitale tenului. Calitatea lor este pe măsura (de multe ori prețul este mult prea bun pentru calitatea produselor), însă există și aici câteva firme care nu sunt tocmai ok… Le-am tot văzut pe piața românească și nu le recomand.

Momirov: În final, spune-ne ce faci pentru a rămâne tânără, atât la exterior cât și la interior?
Emilia: – Well, seamăn cu mama în mare parte și gena e bună dar, în primul rând, am o rutină de dimineață și seară corespunzatoare tenului meu (30+), consum fructe și legume plus lichide (nu în exces), suplimente alimentare (omega 3), însă vara prefer să îmi extrag vitaminele pe cale naturală. Pentru a rămâne tânără pe interior mereu mă inspir din viața de zi cu zi, trăiesc fiecare secundă cu bucurie și zâmbesc mereu. Să fim mulțumiți cu ce avem, asta ne va face mult mai tineri! Imaginea este importantă indiferent de vârstă, să te simți frumoasă și să porți ce îți dorești și îți place. Eu mereu mă axez pe ideea asta, a fi unic și la locul meu. Ce este în interior se reflectă spre exterior.
Pe Emilia o puteți găsi pe Instagram cu userul beautyaddict_ro.